annette-shoot-ibiza-over-mij-2

Mijn levensgevoel is mediterraan. Ik ben een stadsmens dat niet zonder de natuur kan, een griekofiel, tapaseter en ik luister het liefst naar rockmuziek uit de seventies. Ik heb heimwee naar het verleden, maar ben dol op alles wat nieuw en hip en happening is.

Sinds 2011 ben ik freelance journalist en fotograaf. In 2015 ging ik ook als (SEO-) tekstschrijver aan de slag. Mijn werk verscheen in onder andere de tijdschriften España y másGriekenland MagazineCasa en EspañaMéditerranée en Leven in Frankrijk.

Woord en beeld

Naast tekst vind ik het net zo belangrijk om een bestemming of verhaal in beeld te laten zien. Mijn camera hangt dan ook altijd om mijn nek. Mijn achtergrond als stylist zie je terug in mijn beelden; ik heb oog voor vormgeving, stijl en kleuren.

Hoe het is begonnen

Het is eind 2009. Ik zeg mijn baan op, manoeuvreer al mijn bezittingen in een opslag van 20 vierkante meter, koop een around-the-world-ticket en vertrek op een soloreis van anderhalf jaar.

Stylist wordt schrijver

Mijn ervaringen delen via mijn blog blijkt minstens zo leuk als het reizen zelf. Tientallen verhalen gaan mee naar huis. Het is onvermijdelijk: deze stylist wordt schrijver. Bij het Centrum voor Communicatie & Journalistiek van de Hogeschool Utrecht volg ik de opleiding Journalistiek voor Academici. Ik ga schrijven voor diverse opdrachtgevers. Het beeld neemt bij mijn artikelen een steeds belangrijkere plaats in en ik ga ook specifiek als fotograaf aan de slag.

Heb je een vraag of wil je mij benaderen voor een opdracht, ik hoor graag van je!

Benieuwd wat ik aan het doen ben? Volg mij op Instagram.

Annette

Start typing and press Enter to search